Werkwijze en Tarieven

Het aanpassen van jouw voedingspatroon, het verbeteren van lichamelijk klachten en het bereiken van doelen is een duurzaam proces. Als je dit op een verantwoorde manier wilt aanpakken kost het tijd om je nieuwe gewoontes eigen te maken. Daarom werk ik alleen met begeleidingspakketten. Hiermee kan ik jou zo optimaal mogelijk begeleiden naar jouw nieuwe leefstijl.

Kennnismakingsgesprek, gratis

In het telefonische kennismakingsgesprek hoor ik graag waar ik je mee kan helpen en ik vertel je meer over mijn werkwijze. Mocht je na dit gesprek besluiten om met mij een begeleidingstraject aan te gaan plannen maken we vervolgens een afspraak voor een intakegesprek.

3 maanden begeleiding, 349 euro

 • intake gesprek en doornemen vragenlijsten (60 minuten)
 • adviesgesprek (30 minuten)
 • persoonlijk plan van aanpak
 • 2 vervolgafspraken (van 30 minuten), kan zowel in de praktijk of via beeldbellen
 • gedurende 3 maanden de mogelijkheid om vragen te stellen via WhatsApp of mail

Losse consulten

Vervolgafspraak per 30 minuten, 45 euro
Telefonisch consult 15 minuten, 20 euro

Keto Leefstijl Programma 3 maanden begeleiding, 399 euro

 • intake gesprek en doornemen vragenlijsten (60 minuten)
 • toegang tot het online Keto Leefstijl Programma
 • 2 vervolgafspraken (van 30 minuten), kan zowel in de praktijk of via beeldbellen
 • gedurende 3 maanden de mogelijkheid om vragen te stellen via WhatsApp of mail

Labtesten

Darm Microbioom Plus Ontlastingstest, 359,95 euro*
Deze zeer uitgebreide test omvat de samenstelling van de darmflora, schimmels en ziekmakende darmflora. Daarnaast krijg je inzicht in de activiteit van het darm geassocieerde immuunsysteem, aanwezigheid van ontstekingen in de darm, indicatie voedselintolerantie, de pH waarde van de darm en spijsverteringsprocessen.
De test omvat de microbiologische analyse van aerobe en anaerobe sleutel bacteriën, alsook van schimmels en gisten (Candida albicans en Candida spp.) spijsverteringsresiduen en a-1-antitrypsine, calprotectine, galzuren, pancreas-elastase, secretorische IgA, EPX, Beta defensine en zonuline in de ontlasting. Verder wordt het menselijke intestinale Microbioom bepaald door middel van sequentiebepaling van het genoom van de darmflora.

Allergo-Screen Voedselallergie en Intolerantietest, vanaf 215,95*
Met de Allergo-Screen-diagnostiek test wordt het bloed geanalyseerd op antistoffen van de IgG-klasse, die het immuunsysteem heeft gevormd tegen voedselbestanddelen.
Met deze analyse wordt een bijzondere vorm van voedselintolerantie vastgesteld. Het onderzoek van IgG-antilichamen komt niet overeen met de klassieke allergietest, waarbij alleen antilichamen van de IgE-klasse worden onderzocht. De in dit onderzoek onderzochte antilichaam-getriggerde reacties verschijnen meestal in een vertraagde reactie (tot 72 uur na inname) waardoor het moeilijk is te achterhalen welk voedingsmiddel de klachten veroorzaakt. Het blijven innemen van dit voedingsmiddel bevordert provocatie van het immuunsysteem en kan leiden tot de ontwikkeling en verdere verspreiding van voedselintoleranties.

Allergo-Screen Voedselallergie en Intolerantietest Basic, 215,95*
Met deze test worden in totaal 89 verschillende producten geanalyseerd uit de volgende allergie/intolerantiegroepen:
zuivel, gluten, tarwe, noten, zaden, vis/schelpdieren, vlees, groentes, sla, fruit, peulvruchten, kruiden en specerijen.

Allergo-Screen Voedselallergie en Intolerantietest Veggie, 399,95*
Met deze test worden in totaal 223 verschillende producten geanalyseerd uit de volgende allergie/intolerantiegroepen:
zuivel, gluten, tarwe, noten, zaden, groentes, sla, fruit, peulvruchten, zoetstoffen, bindmiddelen, kruiden en specerijen.

Allergo-Screen Voedselallergie en Intolerantietest Premium, 483,95*
Met deze test worden in totaal 267 verschillende producten geanalyseerd uit de volgende allergie/intolerantiegroepen:
zuivel, gluten, tarwe, noten, zaden vis/schelpdieren, vlees/gevogelte, groentes, sla, fruit, peulvruchten, zoetstoffen, bindmiddelen, dranken/ingrediënten, kruiden en specerijen.

* deze testen kunnen direct besteld worden op medivere.nl, klanten van Gezond met Irene krijgen 5% korting op de vermelde prijzen, de kortingscode is bij mij opvraagbaar

Omega 3-index bloedtest, 69 euro
Omega 3-vetzuren zijn essentiële, meervoudig onverzadigde vetzuren die het lichaam, net als vitaminen, mineralen en bepaalde aminozuren, niet zelf kan maken maar wel nodig heeft (en essentieel zijn) voor bepaalde belangrijke functies. De belangrijkste omega 3-vetzuren zijn EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur).

Met de omega 3-index krijgt u een objectief beeld van de hoeveelheid omega 3-vetzuren die u via de voeding binnenkrijgt. Zo weet u precies hoeveel omega 3-, 6-, 7- en omega 9-vetzuren, verzadigde vetten en transvetten u inneemt. Eén vingerprik volstaat om 26 verschillende soorten vetzuren te meten.

De meeste aandacht gaat uit naar de omega 3-index: hiermee wordt aangegeven welk aandeel omega 3-vetzuren uitmaken van het totale vetzurenprofiel. Dit is een maat voor het vetzuurgehalte in de lichaamscellen. Idealiter is de omega 3-index minimaal 8%.

Vitamine D bloedtest, 35 euro
Bij een op de drie Nederlanders is er sprake van een tekort aan vitamine D. Een gezond vitamine D niveau is belangrijk voor het immuunsysteem en een goede werking van de spieren. Met deze vitamine D test wordt de vitamine D waarde vastgesteld.

EMB test

Energetisch morfologisch bloedonderzoek, door middel van een vingerprik worden enkele druppels bloed afgenomen. In het onderzoek wat volgt wordt zowel met een reguliere bril als complementaire bril naar het bloed en de anamnese gekeken. De EMB bloedtest bekijkt enerzijds de bloedcellen (hematologie) en geeft anderzijds inzicht in tekorten en verstoringen op energetisch niveau.

EMB Test Basis, 259 euro

 • intake gesprek en afnemen bloedmonster (30 minuten)
 • analyse door EMB laboratorium
 • advies gesprek, bespreken uitslag EMB test (30 minuten)

EMB Test Compleet, 399 euro

 • intake gesprek, doornemen uitgebreide vragenlijsten en afnemen bloedmonster (60 minuten)
 • analyse door EMB laboratorium
 • advies gesprek, bespreken uitslag EMB test (30 minuten)
 • persoonlijk plan van aanpak, op basis van jouw persoonlijke verhaal en de EMB test
 • vervolg afspraak, kan zowel in de praktijk als via videobellen (30 minuten)