Werkwijze

Mijn motto is: voeding als medicijn. Zowel preventief als bij het verhelpen van klachten. Het aanleren van een gezond voedingspatroon is dan ook altijd de basis van jouw persoonlijk plan van aanpak. 

Ik werk niet met een snel dieet waar de pondjes er vliegensvlug vanaf vliegen, maar er later weer met een schepje extra vet bij komen. Mijn programma’s zijn erop gebaseerd om voor de rest van je leven een gezond voedingspatroon aan te leren.

Beide programma’s hebben als basis de orthomoleculaire voedingsleer en bestaan uit gezonde, evenwichtige voeding, puur en natuurlijk en waar mogelijk biologisch. Bij beide programma’s eet je veel groenten, fruit, vis, schaal- en schelpdieren, gevogelte, gezonde vetten en noten, terwijl je wegblijft van suikers (koolhydraten), transvet, omega-6 vetzuren en bewerkt/kant-en-klare voedingsmiddelen. 

Dit voedingspatroon brengt jouw hormonen terug in balans, waardoor je klachten verdwijnen en je een gezond gewicht bereikt. Of daarvoor het Hormoon Balans Programma of het Ketogene Leefstijl Programma de beste oplossing is bespreken we samen.

Eerste consult: Intakegesprek

Om je goed te kunnen helpen is het voor mij belangrijk om jouw doel en je klachten zo goed mogelijk te achterhalen. Daarom stuur ik je bij het maken van onze eerste afspraak een uitgebreide vragenlijst die je invult en aan mij terugstuurt. Ook hou je dan een week lang een voedingsdagboek bij. 

Bij ons eerste gesprek nemen we de vragenlijst en het voedingsdagboek samen door. Zo brengen we jouw eetgewoonten in kaart, je leefstijl, spijsvertering, mate van beweging en stressbeleving. Ook vind ik het belangrijk dat jouw persoonlijke plan van aanpak past binnen jouw thuissituatie. Wil je gezin meedoen met jouw gezonde voedingspatroon? Heb je een drukke baan en weinig tijd voor of zin om te koken of vind je koken juist wel leuk? Gezond eten is vaak duurder, lukt dat? 

We bespreken wat jou stress oplevert in je dagelijkse leven of waar je juist energie van krijgt. Wat zijn manieren om stress te verminderen, te ontspannen en hoe kan je je fitter voelen. Wat spreekt je aan, wat past bij jou.

Tijdens dit gesprek meet ik ook je lengte, je gewicht, je tailleomvang en je bloeddruk. En als het relevant is zal ik je ook vragen je bloed te laten onderzoeken. Denk hierbij aan hormonale disbalansen zoals schildklierhormoon, cortisol (stresshormoon) of insuline (bloedsuiker).

Verder bespreken we welk programma het beste bij jou, je doel en je klachten zal passen. Het Hormoon Balans Programma of het Ketogene Leefstijl Programma. Ik leg je de verschillen uit zodat je weet wat de programma’s inhouden Daarna kunnen we het programma kiezen dat het beste bij jou past.

Tweede consult

Tijdens ons tweede gesprek ontvang je jouw persoonlijke programma. Het Hormoon Balans Programma bestaat uit een uitgebreid voedingsadvies, rekening houdend met jouw persoonlijke voorkeuren en gezinssituatie, aangevuld met adviezen voor een gezonde leefstijl. Mogelijk maakt ook advies voor voedingssupplementen deel uit van het totale advies.  We nemen het plan samen door en je hebt alle tijd om vragen te stellen. Ook deze keer word je gewogen en gemeten.

Het Ketogeen Leefstijl Programma bestaat uit een online leeromgeving. Het is opgebouwd in fases om zo soepel mogelijk de overgang naar je nieuwe leefstijl te maken. Je krijgt toegang tot praktische lessen en video’s. Ik zorg tijdens dit gesprek dat jij je inloggegevens krijgt en leg je uit hoe het programma werkt, geef je tips en trics om goed te beginnen, en natuurlijk beantwoord ik je vragen.