Hormonen in balans

Gezond zijn en blijven: dat willen we allemaal. Maar makkelijk is dat niet. Verleidingen liggen overal op de loer. Op elke hoek van de straat kan je tegenwoordig wel wat lekkers kopen en in de supermarkt liggen de vakken vol met fabriekseten die claimen gezond te zijn. 

Een evenwichtige en gevarieerde voeding is de basis voor een goede gezondheid. Vaak lukt het niet om alle benodigde vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen in te nemen. Daarnaast leven we in een onzekere tijd, hebben een drukke baan, veel stress, weinig slaap en te weinig lichaamsbeweging. We voelen ons hierdoor constant moe en futloos, krijgen allerlei klachten en worden steeds zwaarder. De reden is hiervan is dat je hormonen uit balans zijn.

Maar wat hebben hormonen, gewicht en gezondheid met elkaar te maken? Het antwoord is heel simpel: alles! Hormonen zijn betrokken bij heel veel lichaamsprocessen zoals de stofwisseling, groei en immuunsysteem. Ze zorgen ervoor dat jouw organen goed functioneren en dat jouw lichaamsprocessen in balans zijn. Kortom: hormonen zorgen ervoor dat jij gezond blijft!

Hormonen zijn signaalstoffen en sturen zo allerlei processen aan. Dat doen ze bij bijna alles wat in je lichaam gebeurt. Omdat ze bij zoveel processen betrokken zijn kan er ook heel makkelijk iets misgaan. Er worden te veel of te weinig hormonen afgeven waardoor er een disbalans ontstaat. Oorzaken hiervoor kunnen onder andere zijn: verkeerde voeding en tekort aan bepaalde voedingsstoffen, langdurige stress, te weinig slaap, een vertraagde schildklier.

Klachten die door een verstoorde hormoonbalans kunnen ontstaan zijn onder andere:

  • allergieën en voedselintoleranties
  • spijsverteringsproblemen zoals darm-, lever-, maag- en nierklachten
  • candida en andere schimmelinfecties
  • koolhydratenverslaving
  • migraine/hoofdpijn
  • overgangsklachten
  • vermoeidheidsklachten
  • ontstekingen
  • stemmingswisselingen
  • diabetes type 2

Ook kan een verstoorde hormoonbalans er de oorzaak van zijn dat het niet lukt om af te vallen. 

Herken jij je in de klachten hierboven? Of zit je zogezegd niet lekker in je vel? Een verstoorde hormoonbalans kan hier de oorzaak van zijn.  Ik help je graag om jouw hormonale systeem op natuurlijke wijze in evenwicht te brengen zodat je weer beter in je vel zit. Neem gerust contact met mij op, een telefonisch kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Contact opnemen kan via email: info@gezondmetirene.nl of bel met tel.: 0642805766.